Bill och Ben böcker

Wilkmans Antikvariat har flest böcker i Sverige i bokserien Bill och Ben av författaren Marshall Grover. Vi säljer böckerna i singel och 3-packar. Beställ smidigt här i vår e-butik.

Bill och Ben, skrevs av i Australien av författaren Leonard Frank Meares under pseudonymen Marshall Grover. I Australien hette Bill och Ben istället Larry & Stretch och i USA Larry & Streak. Böckerna är en vilda västern-bokserie om Bill Valentine och Ben Emerson, två cowboys från Texas som lyckas hamna i trubbel vart de än rider. Man räddar vackra damer och tar hand om skurkar där sheriffen saknas eller inte vill eller har förmåga att hantera situationen.

Se alla Bill och Ben som vi har i lager (över 600 st), klicka här.

Kuriosa: Bill och Ben gavs ut 1956 i Australien. Starten för Bill och Ben i Sverige började med att 13 nummer gavs ut i Wild West-serien.

Sedan blev Bill och Ben en egen serie här i Sverige. Utgivningen skedde mellan 1962 och 2000 av Wennerbergs förlag och senare Egmont Richters förlag AB. Wennerbergs gav senare ut en reprisserie Bill och Ben Special, därefter kom återutgåvor i Bill och Ben-serien.